Sirius BMR
Grčka, Turska, Italija, Francuska, Mađarska, Bugarska, Austrija, Švajcarska, Nemačka....... i još puno zanimljivih aranžmana, naći ćete u našoj ponudi i to po veoma povoljnim uslovima, počevši od pristupačnih cena i vrlo povoljnih uslova plaćanja do najbolje usluge smeštaja, prevoza i celokupne organizacije. Mi smo se potrudili da sve ovo primpremimo za vas, a vaše je samo da izaberete, opustite se i uživate... Vaš Sirius BMR
   |   

avio-karte-za-ceo-svet

atina

 

CENA ARANŽMANA : 139€

 

Atina je grad posvećen boginji Atini po kojoj je i dobio ime a koja je vekovima bila njegova zaštitnica. Ova, danas, višemilionska metropola, od svog postojanja preživela je uspone i padove kao malo koji megapolis na svetu. Za istoriju čovečanstva značajna je jer su u njoj postavljene osnove parlamentarne demokratije i slobodnih izbora. Ipak, prva asocijacija pri pomenu Atine je Akropolj sa Partenonom kao najvećim i najznačajnijim hramom koji dominira Atinom već dve i po hiljade godina. Grad istorije ali i prestonica dobrog provoda. Atina je uvek doživljaj. Posebno noću. Zato Vam i nudimo mogućnost da grčku prestonicu doživite i obasjanu večernjom iluminacijom. Šarm i folklor, tradicija i gostoljubivost uz ritam Mediterana, učiniće vaš boravak u ovom gradu nezaboravnim.

Autobusom 6 dana

PROGRAM PUTOVANJA:

 

1-2.dan Beograd – Meteori – Atina
Polazak iz Beograda u 17:00h sa parkinga kod Hrama Sv.Save(parking do biblioteke). Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora. Dolazak u mesto Kalambaka, koje se nalazi u podnožju Meteora. Obilazak srednjevekovnih manastira Meteora, spomenika kulture od izuzetnog značaja. Nastavak putovanja za Atinu. Dolazak u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje.

3. dan Atina – Korint – Epidaurus – Mikena
Doručak. Fakultativni izlet Korint-Epidaurus-Mikena. Prelazak peške preko Korintskog zaliva. Nastavak putovanja za Epidaurus. Obilazak antičkog pozorišta iz IV veka p.n.e. i muzeja. Nastavak putovanja do Mikene. Obilazak arheološkog prostora: Atrejeva riznica, Lavlja vrata, kraljevska grobnica. Povratak u Atinu u večernjim satima. Za mlađe predlažemo odlazak u jedan od najpopularnijih klubova u Kolonaki – Unique. Noćenje.

4. dan Atina
Doručak. Panoramsko razgledanje grada: Hram Zevsa Olimpskog, Panatenajski stadion – mesto održavanja prvih savremenih Olimpijskih igara 1896. godine, Kraljevska bašta, crkva Svetog Pavla, Parlament, Numizmatički muzej Šlimana, trgovi Omonija i Sintagma, Akropolj... Slobodno popodne. Uveče fakultativno odlazak na grčko veče (večera sa muzičkim programom). Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan Atina – Delfi – Beograd
Doručak. Polazak za Delfi. Po dolasku obilazak arheološkog prostora – ostatak svetog puta, riznica, ostatak Apolonovog hrama, stadiona... Polazak za Beograd. Dnevna i noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora.

6. dan Beograd
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.